16. tammikuuta 2012

Raparperi-kookosmuffinssit

Luottoresepteihini kuuluu alla oleva herkullinen muffinssiohje, jonka avulla syntyy nopeasti ja helposti ihania muffinsseja. Reseptin ns. täyte- ja mausteainesosia voi muokkailla mielensä mukaan - parhaiten ohje sopii mielestäni marjaisten ja hedelmäisten muffinssien tekoon. Tällä kertaa maustoin muffinssit raparperilla ja kookoksella sekä ripauksella kanelia - samalla perusohjeella olen tehnyt myös omena-, mustikka- ja vadelmamuffinsseja.


Ohje on suuuuper yksinkertainen (sekoitat vain taikina-ainekset keskenään, eli ei siis sokerien+munien tms. vatkauksia) ja kaiken lisäksi vielä suhteellisen kevyt, ruisjauhojen ja suht kohtuullisten rasvan ja sokerin määrien (, joita voi halutessaan vieläkin vähentää) vuoksi. Mutta pidemmittä puheitta, tässäpä siis ohje raparperimuffinsseille: 

Raparperi-kookosmuffinssit

1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1/2 dl kookoshiutaleita
2-3 dl raparperikuutioita
2 kananmunaa
75 g voisulaa
1 dl maitoa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi.

2. Annostele taikina muffinssivuokiin. (Itse käytän ihan tavallisia muffinssivuokia + muffinssipeltiä - pellin (, jonka tilalla voi käyttää myös normaalivuokia isompia amerikan muffinssivuokia) avulla muffinssit kohoavat kauniisti, eivätkä lässähdä niin helposti.)

3. Paista 225°C:ssa uunin keskitasolla n. 15-20 min kauniin ruskeiksi.

Muffinssit maistuvat ihan sellaisinaan, mutta halutessaan niihin voi lisätä myös kuorrutuksen, esim. seuraavan ohjeen mukaisesti:

Kuorrutus:

100 g voita

100 g tuorejuustoa
4 dl tomusokeria

1. Vaahdota pehmeä voi ja tuorejuusto keskenään. Lisää tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi seokseksi.

2. Laita seos pursotinpussiin ja pursota kuorrutusta muffinien päälle.

Kuorrutuksen lisäämällä ei sitten voikaan puhua enää kevyistä muffinsseista..!



Maistuvaa maanantaipäivää! :)

- Neiti X

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa tosi hyvältä! :) Kiitos tästä ohjeesta, on aina mukava löytää leivontareseptejä jotka ovat paitsi herkullisia, myös suht kevyitä ja terveellisiä. :)

    VastaaPoista